ГоловнаСуспільствоЖиття

Міліція затримала ще одного "беркутівця", підозрюваного в розстрілі людей на Майдані

Всього під підозрою знаходяться 19 бійців розформованого спецпідрозділу

Міліція затримала ще одного "беркутівця", підозрюваного в розстрілі людей на Майдані
Фото: Макс Перепелица

Співробітники Генпрокуратури, СБУ і МВС затримали 13 з 19 бійців "Беркута" за підозрою в масовому розстрілі людей на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Припускаємо, що 19 осіб зі складу так званої спеціальної роти "Беркута" мали причетність до цього епізоду... З тих 19 на сьогодні 13 осіб знаходяться в полі нашої уваги і в (оперативній) роботі (з нами)", - заявив він в ефірі "5 каналу".

Аваков уточнив, що мова йде виключно про тих "беркутівців", які 20 лютого біля Жовтневого палацу розстрілювали з автоматів активістів Євромайдану, які наближалися до них.

Також, за словами міністра, 67 співробітників розформованого спецпідрозділу МВС разом в начальником київського полку "Беркута" Сергієм Кусюком втекли від кримінального переслідування на територію не визнаної Республіки Крим. Там же знаходиться в повному складі весь кримський підрозділ "Беркута".

Міністр ще раз наголосив, що попереднє керівництво МВС знищило майже всі документи стосовно роботи спецпідрозділу "Беркут" проти активістів Євромайдану.

Нагадаємо, вчора генпрокурор Олег Махніцький заявляв про 12 затриманих. Він також зазначав, що особи снайперів, які стріляли по людях на Майдані, вже встановлені, однак імен він наразі назвати не може.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram