ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові міліція пішла в наступ, горіла ОДА

Активісти розбирають бруківку, використовують коктейлі Молотова, палять покришки

У Харкові близько 22:40 правоохоронці, які перебувають усередині будівлі обладміністрації, пішли в наступ.

Як пише місцеве видання SQ, міліція кидає світлошумові гранати - чутно звуки вибухів, використовує сльозогінний газ, поливає натовп водою з брандспойтів.

Водночас правоохоронці, які перебувають на вулиці по боках будівлі, перегруповуються. Вони вишикувалися колоною уздовж будівлі обладміністрації, на кордоні з площею, намагаючись відрізати людей від будівлі ХОДА.

Між цією колоною і будівлею залишаються мітингувальники. Вони жбурляють каміння в міліціонерів, які знову повернулися в ХОДА, б'ють скло. Вікна на першому поверсі будівлі повибивано.

Близько 23:20 активісти почали розбирати бруківку на площі. Вони використовують коктейлі Молотова.

Перед входом в обладміністрацію підпалили покришки, стовп вогню високий і димить. Його почали гасити. Вогонь перекинувся на будівлю ХОДА, горить кабінет на першому поверсі.

Станом на 23:30 і багаття, і вогонь у будівлі обладміністрації погасили.

Фото: Юрій Сидоренко/Facebook

Частина міліціонерів  залишаються в будівлі ХОДА, інші вишикувалися вздовж обладміністрації, оточивши її з одного боку. Люди з площі розходяться, активісти з битами залишаються.

Нагадаємо, 7 квітня в Харкові мітингувальники проголосили створення Харківської народної республіки. В.о. президента України Олександр Турчинов повідомив, що проти сепаратистів зі зброєю у східних областях застосують антитерористичні заходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram