ГоловнаСуспільствоЖиття

Ярема сподівається домовитися із сепаратистами в Донецьку до 11:00

Переговори із загарбниками ОДА перебувають у "динамічній стадії"

Ярема сподівається домовитися із сепаратистами в Донецьку до 11:00
Фото: Страница Виталия Яремы на www.facebook.com

Перший віце-прем'єр Віталій Ярема прогнозує, що до 11:00 10 квітня із загарбниками Донецької обласної державної адміністрації буде досягнуто компромісу про звільнення будівлі.

"Сьогодні ці переговори (із загарбниками) знаходяться в динамічній стадії. Я вважаю, що вони можуть привести до позитивного результату... Судячи із того, що сьогодні практично всі їхні вимоги, які вони сьогодні ставлять перед владою, ми виконуємо, я сподіваюся, що завтра десь близько 11:00 ми зможемо досягти відповідного консенсусу", - сказав Ярема в ефірі "5 каналу".

Основною вимогою влади є складання зброї і звільнення будівлі.

Ярема зазначив, що в бойовиків після штурму Донецького управління СБУ на руках є 93 пістолети Макарова та 5 автоматів Калашникова.

Після складання зброї бойовиками влада, за його словами, розгляне питання непритягнення їх до кримінальної відповідальності. Ярема сподівається, що це питання буде вирішено позитивно.

Також він подякував місцевим елітам, зокрема бізнесменові Рінату Ахметову, за посередництво і патріотичну позицію в переговорах із сепаратистами.

Нагадаємо, 6 квітня проросійські активісти взяли штурмом будівлю обладміністрації в Донецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram