ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд залишив під вартою 43 затриманих біля Харківської ОДА

Застосування більш м'яких запобіжних заходів є неможливим, вважає суддя

Суд залишив під вартою 43 затриманих біля Харківської ОДА
Фото: Макс Левин

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для 43-х з 65-ти підозрюваних у масових заворушеннях у Харкові.

У більшості випадків при обранні запобіжного заходу суд також визначав заставу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, заарештований один з активістів руху "Український східний блок" Єгор Логвінов.

"Суд постановив, що застосування більш м'яких запобіжних заходів є неможливим, а тому обирає запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - йдеться в постанові, винесеній слідчим суддею Костянтином Садовським.

У мотивувальній частині наголошується, що при визначенні міри запобіжного заходу суд врахував те, що Логвінов є "керівником певного кола осіб-однодумців, які 6 квітня захопили перший поверх будівлі Харківської ОДА, користується певним авторитетом серед них і координує їх діяльність".

Крім того, суд зазначав, що ряд осіб, які брали участь у масових заворушеннях, не встановлений, тому, вийшовши на волю, Логвінов буде мати можливість впливати на них та інформувати про перебіг розслідування, що може перешкодити встановленню істини по справі.

Як повідомлялося, увечері 6 квітня проросійськи налаштовані активісти захопили будівлю Харківської ОДА. Вранці 8 квітня міліція витіснила активістів з будівлі.

Під час антитерористичної операції зі звільнення будівлі ХОДА затримані до 70-ти чоловік. Їм пред'явлено підозру в участі в масових заворушеннях, санкція статті - до 8 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram