ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС обіцяє жорстко реагувати на прояви сепаратизму

Міліція заявила про підготовку провокацій з боку громадських і політичних організацій

МВС обіцяє жорстко реагувати на прояви сепаратизму
Фото: @oivshina

Міністерство внутрішніх справ України попередило всіх представників політичних партій і громадських організацій про неприйнятність організації акцій громадянського протистояння і радикальних проявів у всіх регіонах України.

Про це йдеться в заяві МВС, поширеній прес-службою відомства.

"МВС звертається до громадських і політичних організацій, груп і об'єднань громадян усіх напрямків політичного спектру - не виводьте бойовиків на вулиці, не закликайте до насильницьких і агресивних дій, не провокуйте сутичок", - закликали в міліції.

"МВС жорстко реагуватиме на прояви умисної дестабілізації ситуації, порушення громадського порядку та масові заворушення на всій території України, надто в областях, де проводяться спецоперації з урегулювання ситуації та подолання проявів сепаратизму: Донецькій, Луганській, Харківській", - йдеться в повідомленні.

У МВС нагадали, що організація масових заворушень належить до "тяжких" статей Кримінального кодексу.

За цей злочин передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років, а в разі загибелі будь-кого з учасників можлива відповідальність для організаторів від 8 до 15 років позбавлення волі.

Раніше в.о. генпрокурора Олег Махніцький заявив, що за фактами закликів до порушення територіальної цілісності України та повалення конституційного ладу зареєстровано 145 кримінальних проваджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram