ГоловнаСуспільствоЖиття

Ситуація в Донецькій області: Огляд захоплених міст

У деяких населених пунктах ситуація залишається напруженою

Станом на 15 квітня в Донецькій області залишаються захопленими сепаратистами кілька населених пунктів.

Напруженою залишається ситуація у Слов'янську. Керівництво міста втратило контроль. Мера Нелю Штепу практично усунули від влади. Сепаратисти залякують мирних жителів, які виступають проти федералізації. У місті триває антитерористична операція, яка поки що не дала жодних результатів.

Залишаються захопленими адмінбудівлі міського відділення міліції та міського відділу СБУ. Також у місті невідомі встановили сім блокпостів.

За повідомленням прес-служби Донецької обласної держадміністрації, захопленими екстремістами залишаються будівлі міськради та міліції в Горлівці.

Окрім того, була спроба вивісити в Новоградівці прапор Донецької республіки, проте місцеві жителі перешкодили цьому. Між представником ДНР і людьми тривають перемовини.

Як повідомляють, місцевій легітимній владі вдалося домогтися певних домовленостей із загарбниками в Маріуполі, Макіївці та Єнакієвому. У цих містах напруження ослабло.

В Артемівську міський голова провів прес-конференцію, на якій закликав мешканців зберігати спокій і не піддаватися на провокації, а в Дзержинську готується позачергова сесія міської ради.

При цьому сепаратисти анонсували свою появу на засіданні депутатського корпусу в Жданівці. У Селідовому представник ДНР ініціював збір громадян для обговорення ситуації в Україні та висловлення своєї позиції. Зараз 50 осіб перебувають в очікуванні.

У Краматорську будівлю виконкому продовжує займають протестувальники, вони, однак, не перешкоджають роботі працівників. Міський голова проводить зустріч із мітингувальниками. Також розблоковано приміщення місцевої міліції, але залишається під контролем екстремістів аеродром.

У Харцизьку пройшла позачергова сесія міськради, на якій ухвалено звернення до депутатів облради з вимогою провести референдум.

У Кіровському, за інформацією прес-служби, вночі зняли прапор ДНР: над виконкомом залишилися прапори України й області.

Як зазначає прес-служба Донецької ОДА, в Олександрівському районі жителі помітили пересування танків і БТРів з Харківської області до Дніпропетровської.

У Амвросіївському районі, як наголошують, 150 жителів біля будівлі міськради вимагають відставки амвросіївського міського голови.

Нагадаємо, сьогодні в Донецькій області почалася масштабна антитерористична операція з метою звільнити регіон від сепаратистів. Про її результати наразі не повідомляють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram