ГоловнаСуспільствоЖиття

На підтримку української армії українці перерахували вже понад 100 мільйонів гривень

Також можливість підтримувати Збройні сили України отримують підприємці та підприємства

На підтримку української армії українці перерахували вже понад 100 мільйонів гривень
Фото: ursa-tm.ru

У рамках акції "Підтримай Українську армію" на рахунки Міністерства оборони України надійшло вже понад 100 мільйонів гривень. Про це повідомили в прес-службі Міноборони, повідомляє ZN,UA.

З цієї суми 94 мільйони гривень - грошові перекази на матеріально-технічне, решта - на медичне забезпечення Збройних сил України.

За допомогою дзвінків на єдиний мобільний номер "565" на підтримку української армії перераховані 24 мільйони 297 тисяч гривень (усі - на матеріально-технічне забезпечення ЗС України).

Окрім того, на рахунки Міноборони надійшли 57,1 тисяча доларів США та 32 тисячі євро.

Раніше повідомляли про те, що 8 квітня, Верховна Рада з другої спроби ухвалила в цілому законопроект №4491 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення матеріально-фінансового забезпечення обороноздатності держави".

Таким чином, Рада дозволила фінансування армії з добровільних пожертвувань. Добровільні пожертвування, згідно з документом, відносяться до благодійних внесків. Також можливість підтримувати Збройні сили України отримують підприємці та підприємства.

Зазначимо, що згідно з українським законодавством кошти, що надійшли на благодійний рахунок, вважаються доходом. А доходи, які не оподатковуються податком, всі громадяни України мають декларувати і платити 15 (17)% за ставкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram