ГоловнаСуспільствоЖиття

Міліція затримала жінку, яка ногами добивала побитих активістів у Харкові

Затриманій визначають запобіжний захід

Міліція затримала жінку, яка ногами добивала побитих активістів у Харкові
Фото: стоп-кадр из видео

Працівницю медслужби Ольгу Воржеїнову, яку підозрюють у добиванні ногами активістів Євромайдану, які мітингували в Харкові 13 квітня за єдність України, затримали.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр МВС Арсен Аваков.

"Згідно із зібраними доказами, встановлено, що вона брала активну участь у побитті активістів Євромайдану і заподіянні їм тілесних ушкоджень", - додав міністр.

При цьому він повідомив, що громадянка Ольга Воржеїнова сьогодні о 10.30 доправлена в слідчий відділ Харківського міського управління міліції ГУ МВС у Харківській області. З нею проводять слідчі дії. Ухвалюють рішення про пред'явлення їй підозри й обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, за фактом побиття активістів відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.4 ст. 296 ККУ (злісне хуліганство із застосуванням предметів для нанесення тілесних ушкоджень), яке передбачає до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо також, що Ольгу Воржеїнову зафіксувала камера очевидця тієї миті, коли вона підбігла до лежачого і закривавленого хлопцю і почала добивати його ногами. Згодом користувачам соцмереж удалося ідентифікувати особц жінки. Нею виявилася медик із Чугуєва, проросійська активістка.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram