ГоловнаСуспільствоЖиття

Держприкордонслужба запевняє, що російських чоловіків пропускають в Україну після співбесіди

Сепаратистам везуть гроші і патрони

Держприкордонслужба запевняє, що російських чоловіків пропускають в Україну після співбесіди
Фото: EPA/UPG

17 квітня на в'їзді в південно-східні області України з боку Молдови і Криму Держприкордонслужба вилучила 10 бронежилетів, патрони, гранати і близько п'яти мільйонів гривень. Про це сьогодні на прес-конференції заявив начальник відділу взаємодії зі ЗМІ Держприкордонслужби України Олег Слободян.

Він повідомив, що в пункті пропуску "Мелітополь" прикордонники виявили в брудній білизні посилку військового призначення, в якій було заховано 245 патронів різного калібру, що належали провідникам поїзда Сімферополь-Москва. У тому самому пропускному пункті в поїзді "Севастополь-Дніпропетровськ" прикордонники виявили у валізах понад 5 млн грн, призначені для сепаратистів.

На пункті пропуску "Слов'яносербка" прикордонники вилучили тротилову шашку та три корпуси гранат Ф1, а на пункті пропуску "Чонгар" затримали партію із десяти бронежилетів, що прямувала до Харкова.

Олег Слободян також повідомив, що "у зв'язку зі збільшенням ризику участі росіян у сепаратистських акціях усі росіяни проходять контроль на "другій лінії", після співбесіди зі співробітниками МВС і СБУ їх пропускають на територію України". Інформацію про те, що російських чоловіків віком від 16 до 60 років не пропускають в Україну, Слободян спростував.

З моменту початку спецоперації "Кордон" в Україну не пропустили більш ніж 13000 громадян РФ, з яких 160 були учасниками екстремістських організацій.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram