ГоловнаСуспільствоЖиття

Під час акції протесту біля російських держбанків закликали "не платити окупантам"

У Facebook з'явилася відповідна група

Вчора, 24 квітня, у Києві біля відділень російських державних банків "Сбербанк Росії", ВТБ та Промінвестбанк відбулися акції протесту, під час яких активісти закликали до бойкоту цих фінансових установ.

Учасники акції поширювали листівки та наклейки із закликами "не платити окупантам".

В інформаційних матеріалах, які поширювали учасники акції, повідомляється про те, що "Генеральна прокуратура України вже відкрила кримінальне провадження проти "Ощадбанку Росії" за підозрою у фінансуванні сепаратистських акцій у південно-східних регіонах країни.

"ВТБ та Промінвестбанк - наступні в черзі", наголошується в тексті листівки.

"Ці банки фінансують війну Росії проти України. Вони оплачують російських диверсантів, сепаратистів та зрадників. Вони - фінансова основа терористів на українській землі", - заявляють активісти.

У соцмережі Facebook існує група "Банківська сотня", яка закликає українських громадян бойкотувати російські державні банки.

Як зазначалося раніше, СБУ відкрило кримінальне провадження стосовно посадових осіб одного з російських банків щодо фінансування терористичних груп на Сході України.

За даними спецслужби, для фінансування терористичних груп посадові особи цієї банківської установи організували в березні-квітні переказ 45 мільйонів гривень з безготівкової форми в готівку. Встановлено, що банківська структура щодня перераховує від 200 до 500 доларів США на платіжні картки, які видані учасникам цих терористичних груп, чим фактично здійснює їх фінансову підтримку та сприяє підготовці вчинення терористичних актів на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram