ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківський суд узяв під варту "Топаза"

Тепер проросійського активіста не звільнять навіть під заставу

Харківський суд узяв під варту "Топаза"
Фото: mvs.gov.ua

Районний суд Харкова визначив запобіжний захід проросійському активістові Гнату Крамському на прізвисько "Топаз" – утримання під вартою без права внести заставу.

Про це заявив начальник харківського обласного ГУМВС Анатолій Дмитрієв, повідомила прес-служба МВС у Харківській області 26 квітня.

"Рішенням Київського районного суду для затриманого обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави", - зазначив голова обласної міліції.

Прокурор Харківської області ухвалив рішення і доручив слідчим органам УСБУ в Харківській області здійснювати подальше досудове розслідування в межах цього кримінального провадження.

Нагадаємо, Крамського затримали 28 березня в межах кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня. Його підозрюють в організації масових заворушень (ч.1 ст.294 КК України).

29 березня Ленінський райсуд Харкова обрав запобіжний захід для нього у вигляді цілодобового домашнього арешту. 7 квітня Крамськой утік з-під домашнього арешту.

16 квітня міліція оголосила Крамського в розшук.

Працівники СБУ повторно затримали Гната Крамського 25 квітня в іншому регіоні України і доправили в Харків.

Харків'янин Крамськой був учасником охорони Антимайдану в Маріїнському парку в Києві. Став відомим за позивним "Топаз" після появи в мережі Інтернет відео, знятого в таборі Антимайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram