ГоловнаСуспільствоЖиття

На Донбасі відключили цифрове мовлення українських каналів

Невідомі провели перекомутацію на трансляцію російських каналів

На Донбасі відключили цифрове мовлення українських каналів
Фото: sync-blog.com

Невідомі озброєні люди відключили цифрове мовлення українських телеканалів, а з аналогового пакету зникли "5 канал" та УТ-1.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на свої джерела в Донецьку, в понеділок невідомі озброєні люди захопили приміщення Концерну РРТ в Донецьку.

"На території висотного об'єкта Концерну РРТ в Донецьку за адресою вул. Піхотна, 4а (місцева телевежа) ще з ранку понеділка знаходилися невідомі озброєні люди. О 14:30 вони проникли в приміщення і відключили цифрове ефірне телебачення в стандарті DVBT-2. З аналогового пакету були вимкнені 5 канал УТ-1", - повідомили джерела.

За інформацією співробітників телецентру, невідомі провели перекомутації на трансляцію російських каналів за прикладом Криму.

"Цим займалися не місцеві фахівці. Загарбники привезли з собою не українських фахівців та обладнання для прийому російських каналів і подальшої передачі в ефір", - сказало джерело.

За даними з Донецька, мовлення цієї телевежі в цифровому та аналоговому форматі поширюється на Донецьк, Макіївку, Горлівку, Харцизьк, Димитров та інші населені пункти.

Зараз чергові співробітники Концерну РРТ перебувають у захопленій будівлі, але перекомутацією й мовленням займаються люди, які її захопили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram