ГоловнаСуспільствоЖиття

Самооборону Майдану не слід було віддавати в підпорядкування влади, - Парасюк

Сотник неоднозначно оцінює рішення про розформування загонів Самооборони

Самооборону Майдану не слід було віддавати в підпорядкування влади, - Парасюк
Сотник Владимир Парасюк
Фото: Макс ЛевинЗнаменитый сотник Вл

Сотник окремої бойової сотні Майдану Володимир Парасюк вважає, що Самооборона Майдана повинна була стати незалежною від держави оборонною організацією. Про це він сказав у коментарі LB.ua з приводу розпорядження про розформування Самооборони Майдану до 15 травня.

"Схоже на те, що держава хоче взяти всіх під контроль", - сказав Парасюк.

"З одного боку, це правильно. Тому що повинна бути якась ієрархія, управління. До того ж, багато людей після Майдану залишилися покинутими напризволяще. Добре, що у них з'явилася можливість реалізувати себе на службі державі. З іншого боку, люди всі вільні, і неправильно зобов'язувати їх підкорятися керівництву МВС або Збройних сил, тобто, владі", - вважає сотник.

На його думку, кращим виходом з ситуації могло б стати створення якоїсь "цивільної сили, громадянської оборонної організації".

Він зазначив, що не критикує керівника Самооборони, секретаря РНБО Андрія Парубія, тому що всі повинні діяти в рамках законодавства - але "якось це смішно виглядає".

Сам Парасюк зараз замислюється над тим, куди йому йти після розформування Самооборони Майдану, але жодних контрактів з державою підписувати не збирається.

"За захист держави ніхто грошей не вимагає. Хто хоче захищати-робить це добровільно, без грошей", - упевнений Парасюк.

Варіантом для себе він розглядає запис до одного з цивільних формувань на Сході, наприклад, в добровольчий батальйон у Дніпропетровську, який зараз формується.

Самого Парасюка не було на Раді сотників Самооборони Майдану, тому що цього дня він перебував в Одесі.

Як повідомляли, 5 травня на Раді сотників Самооборони Майдану прийняли й підписали наказ про перепідпорядкування Самооборони Майдану офіційним структурам влади в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram