ГоловнаСуспільствоЖиття

У Донецьку терористи зрізали шахтареві татуювання "Слава Україні"

Терористи жорстоко катували захоплених шахтарів

У Донецьку терористи зрізали шахтареві татуювання "Слава Україні"
Фото: censor.net.ua

Захоплених 4 травня в Новогродівці (Донецька обл.) шахтарів терористи жорстоко катували після того, як доправили в контрольовані екстремістами будівлі Донецької ОДА й обласної телерадіокомпанії.

Про це сьогодні на прес-конференції в Києві розповіли самі потерпілі, повідомляють "Новости Донбасса".

За словами шахтарів Олександра Гурова й Олександра Вовка, полонених катують колишні працівники міліції, один із катів мав шеврон спецпідрозділу "Грифон". "Там маса кімнат, люди кричать нелюдським голосом, з вікон видно російський прапор", - повідомив Гуров.

Шахтарі розповіли, що коли їх, зв'язаних, везли в Донецьк, дорогою було кілька блокпостів міліції, але ніхто не спробував звільнити їх.

"У телецентрі дуже велике скупчення бойовиків. Окрім чеченців - люди східної національності, з російським акцентом", - розповів Гуров.

За його словами, у захопленні шахтарів брав участь громадянин Росії - чеченець на ім'я Мурза. Постраждалі вважають, що їх схопили завдяки в.о. міського голови Новогродівки, який передає сепаратистам дані про всіх патріотично налаштованих громадян. На їхню думку, цей чоловік не має авторитету серед городян і місцевих депутатів і так намагається втриматися на посаді - за рахунок підтримки сепаратистів.

Гуровим зацікавилися після того, як він прибрав прапор "Донецької народної республіки" з будівлі міськради. "Донесли місцеві сепаратисти. Я зривав їхній прапор і скидав. Сказали, що ми - "Правий сектор"... Керівництво міста доповідає службі безпеки сепаратистів, що є група патріотів, що більшість депутатів не підтримують сепаратистів", - додав Гуров.

Усіх викрадених у Новогродівці шахтарів побили та пограбували. "Ланцюжок із хрестом чеченці зірвали відразу, кільце не знімалося - зрізали, печатка не знімалася - зрізали, кросівки вкрали", - розповів шахтар.

Найсильніші травми отримав ще один викрадений - Костянтин Мусейко - його били з перепочинками. Гурову кілька разів приставляли до голови заряджений пістолет і автомат. "Вночі прив'язали до лав, погрожували зарізати, говорили, що я зрадник", - сказав він.

Крім того, терористи намагалися розбитою лампочкою зрізати йому зі шкіри татуювання з написом "Слава Україні".

Нагадаємо, 4 травня в Новогродівці терористи схопили шістьох людей, серед яких були шахтарі. 6 травня заручників, сильно побитих і заляканих, відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram