ГоловнаСуспільствоЖиття

Проросійські організації планують на сьогодні багатотисячні мітинги на південному сході України

Порядок в цих регіонах забезпечуватимуь понад 10 тис. правоохоронців

Проросійські організації планують на сьогодні багатотисячні мітинги на південному сході України
Фото: EPA/UPG

Сьогодні, у День Перемоги, проросійські організації мають намір провести багатотисячні демонстрації у східних та південних областях України.

У Луганській і Донецькій областях очікуються мітинги і демонстрації за федералізацію України, ініційовані самопроголошеними "Донецькою народною республікою" і "Луганською народною республікою", у Харківській - громадськими організаціями "Боротьба" і "Південний Схід" .

У східних і південних областях у мітингах і демонстраціях за федералізацію візьмуть участь Партія регіонів, Комуністична партія, партії "Русское единство" і "Руський блок".

Зокрема, про можливі провокації в Донецькій області 9 травня заявив голова обласної державної адміністрації Сергій Тарута.

Громадські організації Запоріжжя, які є прихильниками єдиної України, відмовилися від проведення публічних акцій 9 травня через імовірні провокації, а виконавчий комітет міської ради скасував проведення святкової ходи головною вулицею міста - проспектом Леніна.

Понад 5 тис. правоохоронців забезпечуватимуть порядок 9 травня в Харківській області, близько 3 тис. - у Дніпропетровській, 884 - у Донецькій, 735 - у Запорізькій, понад 2 тис. - в Одесі.

Зазначимо, що в Києві скасували масову ходу і військовий парад, відмовилися від військового параду і в Харкові з метою безпеки. У свою чергу, прем'єр Арсеній Яценюк закликав утримуватися від масових акцій 9 Травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram