ГоловнаСуспільствоЖиття

Більш ніж 80% українців мають намір голосувати на виборах президента

Найвищий відсоток людей, які не хочуть іти на вибори, - на Сході України

Більш ніж 80% українців мають намір голосувати на виборах президента
Черниговская область
Фото: Макс Левин

84,1% українців планують голосувати на виборах президента 25 травня.

Про це свідчать результати всеукраїнського телефонного опитування, проведеного на замовлення ТСН компанією ГФК Юкрейн 6-8 травня, повідомляє УНІАН.

Згідно з опитуванням, 84,1% респондентів планують голосувати, 13,3% не планують іти на вибори, а 2,5% відповіли, що не визначилися, чи підуть на дільниці.

Найвищий відсоток охочих іти на вибори - на Заході України - 95,2%. Водночас не планують іти на вибори 4,8% респондентів.

У північних областях на вибори підуть 90,7% українців, не планують голосувати 7,8%, не визначилися з вибором 1,4% опитаних.

Результати опитування в центральних регіонах показали, що голосувати 25 травня мають намір дев'ять із десяти українців - 90,8%. Не хочуть йти на вибори 7,9% і не визначилися 1,3%.

У південних регіонах ствердно відповіли 84,1% респондентів, 13,3% не виявляють бажання голосувати, а 2,5% не змогли впевнено відповісти на запитання.

У східних областях відсоток тих, хто не бажає йти на вибори, - найвищий. Лише двоє з трьох жителів східних регіонів мають намір голосувати - 66,4%, і майже кожен третій не планує йти на вибори - 29%. Не визначилися з вибором 5,6% опитаних.

Опитування проводила на замовлення каналу "1+1" компанія ГФК Юкрейн 6-8 травня. Метод опитування: комп'ютеризовані телефонні інтерв'ю (CATI) із дзвінками на мобільні телефони. Вибірка випадкова, репрезентативна для населення України у віці 18 років і старше за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіону.

Помилка не перевищує 3,5% для вибірки загалом або 9,0% для одного регіону.

Нагадаємо, українська ЦВК заявляє, що позачергові вибори президента пройдуть за будь-яких обставин 25 травня і результат оголосять у будь-якому разі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram