ГоловнаСуспільствоЖиття

Сепаратисти виключають підробку бюлетенів, розмножених на ксероксі

Організатори визнають результати "референдуму" за будь-якої явки

На прес-конференції в Луганську сепаратисти заявили, що бюлетені для так званого референдуму неможливо підробити. Про це повідомляє кореспондент УНІАН з місця події.

Прес-секретар "Центральної виборчої комісії Луганської області" Василь Нікітін повідомив, що станом на 18:00 явка на виборчі дільниці в місту становила 76%, у Луганській області - 79%.

За його словами, лідерами з голосування є Красний Луч, Краснодон, Новоайдар, Рубіжне та Кремінна - в цих населених пунктах зафіксовано понад 90% явки. При цьому він вважає, що в області не залишилося районів, які не взяли б участь у "референдумі".

"У нас є герої - це ті райони, які були заблоковані українською бронетехнікою. У Новоайдарі одна з виборчих дільниць припинила роботу, люди вибігли, коли пішли БТР, потім продовжили роботу. Мілове, Сватове і Троїцьк - неспокійні райони, які включилися в процес голосування трохи пізніше", - повідомив Нікітін.

Він наголосив, що "референдум" вважатимуть таким, що відбувся, за будь-якої явки.

Виборчі дільниці будуть відчинені до 20:00, а в Алчевську, Стаханові та Попасній - до 23:00. За словами Нікітіна, сепаратисти пішли назустріч сталеварам і шахтарям, які працюють допізна.

Так звана ЦВК ДНР не бачить порушень у технічній частині проведення "референдуму", однак під час голосування зафіксовано випадок провокації.

"У щойно відчиненій дільниці, куди прийшли журналісти, була повна урна бюлетенів з позначками "ні", - сказав Нікітін. Він додав, що "підробити бюлетені неможливо".

За даними УНІАН, бюлетень голосування з питанням "Чи підтримуєте ви акт про державну самостійність Луганської народної республіки?" надруковано чорно-білиму на звичайному аркуші А5, розмножено шляхом ксерокопіювання, він не має жодного захисту від підробки.

Як повідомляли, у Луганській області під час псевдореферендуму 11 травня спостерігачі зафіксували безліч фальсифікацій народного волевиявлення, аж до імітації процесу голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram