ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні сьогодні відзначається День Європи

Столичні заходи пройдуть у "Мистецькому Арсеналі"

 В Україні сьогодні відзначається День Європи
Фото: news.tut.ua

У суботу, 17 травня, в Україні відзначається традиційний День Європи.

Напередодні на брифінгу директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс повідомив, що цього року урочиста церемонія відкриття Дня Європи має відбутися за участі прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, виконуючого обов'язки міністра закордонних справ Андрія Дещиці, голови Київської міської державної адміністрації Володимира Бондаренка та інших вищих посадових осіб.

У Києві головні заходи проходитимуть з 11:00 до 17:00 на території Національного культурно-мистецького та музейного комплексу "Мистецький Арсенал". Програмою передбачається організації фотовиставки "Україна на шляху до Європи", фестивалю мистецтв "24 карати мистецтв" (24 carats of art), експозиції "Київ туристичний", фестивалю ремісників та народних умільців і конкурс дитячого малюнка.

Також будуть організовані інформаційно-інтерактивні зони, виступи дитячих та фольклорних колективів, ігротеки та майстер-класи.

Там же о 12:00 представництво Європейського Союзу в Україні всіх бажаючих запрошує відвідати панельну дискусію "Ідея Європи та нова Україна" за участю європейських та українських дипломатів та експертів.

День Європи відзначається в Україні з 2003 року щорічно у третю суботу травня.

Нагадаємо, що Україна має намір цього року стати асоційованим членом Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram