ГоловнаСуспільствоЖиття

45 "чорних чоловічків" вирушили вчора з Києва в Донбас (фото додаються)

Це вже друга група добровольців, які поповнять лави батальйону "Азов"

Учора із Києва на Донбас вирушила група добровольців, зарахованих до батальйону МВС "Азов". Кореспондент LB.ua відвідав місце збору бійців перед тим, як вони вирушили за призначенням.

45 чоловіків віком від 20 до 46 років зголосилися 18 травня поїхати на Схід України, щоб зі зброєю в руках боротися з терористами. Представники міліції Києва та області супроводжували колону автомобілів з добровольцями.

Серед них - українці родом із Донецька, Дніпропетровська, Харкова, Луганська, багато киян, є також представники Західної України. Частина новобранців - члени організацій "Братство" і "Патріот України", однак багато хто не належить до якихось громадських рухів.

Один з бійців "продав квартиру, купив амуніцію і прийшов на мобілізацію. Зараз у нашій колоні водить автомобіль", - зазначив на своїй сторінці у Facebook відомий журналіст і громадський діяч Ігор Мосійчук, який став заступником командира батальйону "Азов" і поїхав на Донбас у складі групи. За його інформацією, серед новобранців - двоє громадян Швеції, які прибули в Україну спеціально для боротьби з російськими окупантами.

Перша група добровольців прибула в Донецьку область на початку травня. Станом на 13 травня у складі батальйону було 70 осіб. Всі чоловіки пройшли необхідне тренування на базі під Києвом.

Добровольчий батальйон МВС України "Азов" створений за ініціативою патріотично налаштованих громадян України, за підтримки кількох народних депутатів. Зокрема, створення батальйону лобіював голова Радикальної партії Олег Ляшко, який, за словами бійців, і зараз підтримує їх як меценат, доставляючи необхідну амуніцію та іншу допомогу.

Основна мета створення підрозділу - легалізувати добровольців, охочих воювати з терористами на Сході України, та забезпечити їх необхідною зброєю. Бійці батальйону відомі в інтернеті як "чорні чоловічки".

Як повідомлялося, у Донецькій та Луганській областях триває Антитерористична операція зі знешкодження терористичної загрози та збереження територіальної цілісності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram