ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія намагається створити в Україні некерований хаос, - Тимчук

Головна мета Москви - зірвати вибори

Росія намагається створити в Україні некерований хаос, - Тимчук
Фото: EPA/UPG

Росія намагається створити в Україні некерований хаос, намагаючись зірвати президентські вибори 25 травня і дестабілізувати загальну ситуацію.

Про це в понеділок на брифінгу в Києві заявив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, повідомляє Укрінформ.

"Ми розуміємо задум Москви: щоб виникав, якщо раніше керований хаос, то зараз некерований хаос. У Москви зараз мета - зрив виборів, дестабілізація ситуації в регіоні", - сказав він.

Координатор ІО переконаний, що Росія зараз хоче, щоб псевдодержавні структури, що створюються при "народних республіках", "оформилися в якомусь вигляді". "А потім вже Москва буде з ними розмовляти, тому що вони все одно нікуди не подінуться. Вони все одно на колінах приповзуть до Путіна, вони без його підтримки ніхто, й місяця не проіснують", - додав Тимчук.

За його словами, зараз російські спецслужби продовжують проводити "ротацію" щодо зміни кадрових спецпризначенців в Україні на найманців. При цьому вербування таких добровольців з досвідом бойових дій здійснюється прямо через військкомати.

Такою "ротацією" Кремль намагається забезпечити неможливість прямого ідентифікування бойовиків на сході України як військовослужбовців діючої російської армії. "І претензії до Росії юридичні пред'явити складно", - пояснив Тимчук.

Таким чином, як вважають у "Інформаційному опорі", влада Росії, найімовірніше, вирішила наразі відкласти свою "миротворчу" операцію в Україні. Хоча ймовірність вторгнення все-таки залишиться, поки є російські війська на кордоні, додає Тимчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram