ГоловнаСуспільствоЖиття

Кінематографісти під посольством РФ вимагали відпустити їхнього колегу

ФСБ заарештувала Олега Сенцова в Сімферополі 11 травня

Українські кінематографісти провели пікет біля посольства Російської Федерації на підтримку українського кінорежисера Олега Сенцова, заарештованого ФСБ у Криму. Про це повідомив кореспондент LB.ua з місця події.

На акцію зібралося до 30 колег Сенцова. Вони тримали в руках плакати на підтримку режисера, кричали "Віддайте нам Сенцова - залиште собі Міхалкова" й інші гасла, а також співали гімн України.

Мітингувальники хотіли поспілкуватися з представником посольства - дзвонили в двері, але їм не відчинили. Під час акції на будівлі посольства робітники за допомогою спецтехніки встановлювали ґрати на вікна 2 поверху.

Сенцова затримали у Сімферополі, де він мешкає, за звинуваченням у підготовці теракту. Зараз він перебуває в слідчому ізоляторі Лефортово в Москві. Українець відомий у кіноколах як творець фільму "Гамер"(учасник міжнародних кінофестивалів). Наступний проект Сенцова "Носоріг" виграв на конкурсних умовах право державного фінансування. Нагадаємо, МЗС України заявило минулого тижня, що звинувачення, висунуті російським ФСБ усесвітньо відомому українському режисерові, "абсурдні й позбавлені здорового глузду".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram