ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримчанам, які відмовилися від російського громадянства, погрожують розправою

ФМС Росії передає адреси та прізвища "не лояльних" громадян місцевим бандформуванням

Кримчанам, які відмовилися від російського громадянства, погрожують розправою
Фото: EPA/UPG

Кримчан, які вирішили відмовитися від громадянства Росії, за домашніми адресами "відвідують" представники місцевої так званої "самооборони".

Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

За даними групи "Інформаційний опір", процес "відмови від громадянства Росії" в Криму перетворився на механізм виявлення і переслідування кримчан, які не лояльні до Москви.

"Зокрема, сама процедура "відмови від громадянства" тих мешканців, хто не бажає приймати громадянство РФ, дуже ускладнена, - на оформлення необхідних документів і вистоювання в чергах в органах Федеральної міграційної служби РФ йде до тижня", - написав він.

Тимчук зазначив, що громадян, які вирішили відмовитися від громадянства Росії, за домашніми адресами "відвідують" представники місцевої так званої "самооборони", які вимагають від цих громадян забиратися з Криму.

"Під час таких вимог лунають погрози фізичної розправи. Такі факти ми зафіксували в Сімферополі і Судаку, - заявив експерт. - Цілком очевидно, що ці провокації влаштовуються за активної участі ФМС РФ, яка передає адреси та прізвища "не лояльних" громадян місцевим бандформуванням" .

Також Тимчук зазначив, що автоматичне надання громадянства Росії кримчанам без їх згоди є грубим порушенням норм міжнародного права.

Нагадаємо, з 18 березня громадяни України в Криму були оголошені Росією громадянами РФ. При цьому жителі Криму протягом місяця від цього дня могли заявити про своє бажання зберегти наявне у них громадянство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram