ГоловнаСуспільствоЖиття

ДСНС переходить на посилений режим роботи 23-26 травня

На об'єктах, де розміщені виборчі дільниці, організовано цілодобове чергування пожежних частин

Державна служба з надзвичайних ситуацій перейде на посилений режим несення служби у період з 23 по 26 травня.

Про це на брифінгу сказав директор департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Григорій Марченко.

Він підкреслив, що кількість особового складу рятувальників буде подвоєно і складе 15 тис. чоловік, також удвічі збільшать кількість техніки - до трьох тис. одиниць.

Окрім того, Марченко підкреслив, що на кожній виборчій дільниці по всій території України включаючи Донецьку та Луганську області, окрім невизнаної Республіки Крим, будуть облаштовані пожежні пости, які будуть забезпечувати пожежну безпеку.

Згідно з повідомленням прес-служби ДСНС, організовано цілодобове чергування пожежних частин на об'єктах, де розміщені виборчі дільниці, посилено чергування в місцях дислокації пожежно-рятувальних підрозділів.

В цілому, до розрахунків сил та засобів на період проведення виборів включені пожежні, рятувальні, піротехнічні, водолазно-рятувальні та кінологічні служби, інженерна та спеціальна техніка.

Напередодні виборів рятувальники та органи місцевого самоврядування відпрацювали плани гасіння пожеж, розробили маршрути висування сил у випадку виникнення надзвичайних ситуацій на дільницях, перевірили джерела протипожежного водопостачання у районах розташування виборчих дільниць.

Окрім того, інспектори провели огляд приміщень, де будуть розташовані дільниці, звернувши увагу на належий стан електрообладнання, обов'язкове освітлення в евакуаційних виходах, проходах, коридорах.

Нагадаємо, 25 травня в Україні відбудуться президентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram