ГоловнаСуспільствоЖиття

Забезпечувати безпеку виборів будуть 52 тис. міліціонерів, - МВС

За словами Речинського, бюлетені на Донбасі не крали на жодній дільниці

Забезпечувати безпеку виборів будуть 52 тис. міліціонерів, - МВС
Фото: Виталий Головин

Міністерство внутрішніх справ має намір направити 52 тис. правоохоронців для забезпечення безпеки виборчого процесу 25 травня.

Про це на брифінгу в Кабінеті Міністрів сказав радник міністра внутрішніх справ Станіслав Речинський.

Крім того, за його словами, для забезпечення безпеки направлять 11 тис. співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У громадських місцях і на виборчих дільницях чергуватимуть близько 11 тис. курсантів міліцейських вузів, а також бійці Національної гвардії і понад 16 тис. добровільних дружинників з числа громадськості.

Крім цього, за рішенням уряду, сформовано додаткові загони з охорони виборчих дільниць серед співробітників податкової міліції.

Також Речинський зазначив, що на виборчих дільницях у Донецькій і Луганській областях бандформування намагаються вилучити документи, при цьому бюлетені на жодній із ділянок не крали.

Як відомо, Міністерство внутрішніх справ взяло під охорону окружні та дільничні виборчі комісії в 12 областях. Раніше МВС заявляло, що правопорядок на виборах президента забезпечуватимуть 65 тис. міліціонерів. Крім того, ДержНС заявила, що переходить на посилений режим роботи 23-26 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram