ГоловнаСуспільствоЖиття

Військові бригади, які найбільше постраждала в АТО, виведуть з Донбасу

Решта підрозділів будуть виведені для перенавчання на півдні України

Військові бригади, які найбільше постраждала в АТО, виведуть з Донбасу
Фото: vk.com/ato_news

Військовослужбовців 51-ї механізованої бригади, зокрема 3-го батальйону, який найсильніше постраждав під час антитерористичної операції під Волновахою, виведуть з Донецької області.

Про це в Луцьку 26 травня повідомив журналістів офіцер регіонального медіацентру Міністерства оборони Володимир Скоростецький.

"Військовослужбовці 3 батальйону, який найбільше постраждав під час АТО, поніс найбільші втрати, будуть виведені з території Донецької області. Решта підрозділів будуть виведені для перенавчання, на (територію) одного з військових підрозділів на півдні України", - сказав він.

Скоростецький зазначив, що це рішення було прийнято після вчорашньої зустрічі жінок з Волині із заступником міністра оборони Петром Мехедом.

Також він повідомив, що слідча комісія прокуратури, що розслідує напад на блокпост біля Волновахи, відкрила два кримінальні провадження.

Одна з основних версій трагедії - підлий напад терористів, які видавали себе за мирних жителів.

Нагадаємо, Донецька прокуратура з нагляду за додержанням законів у військовій сфері почала розслідування за фактом нападу терористів на блокпост військовослужбовців Збройних сил поблизу міста Волноваха в ніч з 21 на 22 травня.

Нагадаємо, 21 травня у Волноваському районі Донецької області група озброєних людей вчинила напад на блокпост українських військовослужбовців.

У бою загинули 16 осіб, 32 госпіталізовані. В результаті бою сили АТО понесли найсерйозніші втрати від початку операції на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram