ГоловнаСуспільствоЖиття

Посольство України вимагає пустити консула до затриманого ФСБ режисера Сенцова

Відповіді Росії досі немає

Посольство України вимагає пустити консула до затриманого ФСБ режисера Сенцова
Олег Сенцов

Консульський відділ Посольства України в РФ направив додатковий запит до Федеральної служби безпеки Росії про надання дозволу на зустріч українського режисера Олега Сенцова і ще двох затриманих українців з консульським співробітником.

Про це повідомив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, пише УНІАН.

"Відповіді на цей запит досі немає, як і ясної відповіді на те, де вони утримуються", - сказав Перебийніс.

Він повідомив, що 27 травня українська сторона отримала від РФ ноту, в якій коротко інформується про те, які статті затриманим інкримінуються. Зокрема, українці підозрюються в організації терористичної діяльності, підготовці злочинів, незаконному придбанні і носінні зброї.

"Ми будемо вживати всіх необхідних заходів, передбачених конвенціями, для того, щоб домогтися від Російської Федерації докладнішої інформації про місце утримання українських громадян і те, що їм інкримінується", - сказав Перебийніс.

Перебийніс зазначив, що Україна вимагає звільнити своїх громадян, оскільки злочини, які їм інкримінуються, є "абсолютним абсурдом".

Нагадаємо, 11 травня співробітники ФСБ Росії затримали в Сімферополі українського режисера, активіста Майдану Сенцова. Його звинувачували в підготовці терактів.

Пізніше стало відомо, що Сенцова відвезли в московський СІЗО "Лефортово".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram