ГоловнаСуспільствоЖиття

Столиця святкує День Києва

КМДА оприлюднила програму заходів

Столиця святкує День Києва
Фото: Макс Левин

Кияни почали святкувати День Києва та День столиці.

Як повідомляє прес-служба Київміськадміністрації, 30, 31 травня та 1 червня відбудуться міжнародні змагання "Race Horizon Park" з велосипедного спорту на шосе.

31 травня також відбудеться велопарад, присвячений Дню Києва. Планується організувати дитяче та велике коло велопараду з різними маршрутами. Старт велолюбителів відбудеться о 10:00 на Софійській площі.

Також 31 травня в Місті спорту у Гідропарку відбудеться кубок Києва з пляжного футболу, а на Андріївському узвозі пройде фестиваль мистецтв.

Того ж дня о 12:00 на Київському річковому вокзалі (причал № 6), біля церкви Святого Миколая, почнеться вітрильна регата. О 10:00 Національний музей народної архітектури та побуту України в с. Пирогово запрошує на Київський відкритий фестиваль повітряних зміїв.

О 13:00 на літній естраді у Центральному парку культури і відпочинку розпочнеться фестиваль національно-культурних громад "Етнічний віночок Києва".

Увечері на Михайлівській площі відбудеться відкритий кубок міста з повітроплавного спорту.

О 15:00 на Співочому полі Печерського ландшафтного парку розпочнеться святкова культурно-мистецька програма "На срібному березі Дніпра слов'янська золота столиця!".

Окрім того, о 12:00 на Оболонській набережній можна буде відвідати міжнародний фестиваль "Парад культур", який передбачає ходу представників 42 країн світу та концертну програму.

З 31 травня по 1 червня на стадіоні "Спартак" пройде міжнародний дитячий турнір з регбі. Відкриття заходу відбудеться в суботу о 14:00.

1 червня на естраді Хрещатого парку, біля арки Дружби народів, відбудеться міжнародний турнір з кікбоксингу, присвячений Дню Києва. Відкриття заходу - о 18:00.

Також на вихідних відбудеться низка культурно-мистецьких заходів в парку "Перемога", парку "Партизанська слава" та у районах столиці.

Нагадаємо, у зв'язку із суспільно-політичною ситуацією, яка склалася в останні місяці, програму святкування Дня столиці та Дня Києва дещо змінили.

Скасовано проведення масштабних концертних заходів: гранд-концерт майстрів класичної музики та святковий феєрверк на Співочому полі, молодіжний рок-концерт на Оболонській набережній, "Міський конкурс серед старшокласників "Київський вальс", а також II Міжнародний фестиваль-конкурс піаністів-аматорів "Каштановий рояль" у Національному історико-архітектурному музеї "Київська фортеця".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram