ГоловнаСуспільствоЖиття

Українського режисера Сенцова катували у ФСБ, - адвокат

Сенцову не дозволяли зустрітися з адвокатом, щоб приховати побої

Українського режисера Сенцова катували у ФСБ, - адвокат
Фото: Макс Левин

У заарештованого в Криму українського режисера Олега Сенцова, якого ФСБ підозрює в підготовці терактів, вибивали свідчення, а також катували.

Про це заявив адвокат затриманого Дмитро Дінзе, пише РБК.

За його словами, силовики півмісяця не давали Сенцову зустрітися з адвокатом, щоб приховати побої. У ФСВП заявили, що підслідні "можуть скаржитися на все".

4 червня Дінзе подав у Слідчий комітет РФ заяву з вимогою порушити кримінальну справу за фактом заподіяння тілесних ушкоджень та перевищення співробітниками силових органів своїх повноважень.

"На нього був надітий поліетиленовий пакет, яким його душили до непритомного стану, йому погрожували зґвалтуванням і вбивством, при цьому змушували зізнатися в організації вибухів, підпалах офісів, зберіганні зброї і вибухових речовин", - йдеться в заяві про скоєння злочину.

За словами адвоката, синці на спині, сідницях та інших частинах тіла були зафіксовані працівниками ІТТ Київського району Сімферополя і в СІЗО цього міста. Відповідні документи він також вимагає витребувати із цих інстанцій.

Активіста Автомайдану Сенцова і ще трьох прихильників єдиної України затримали в Криму, а згодом етапували до Москви у справі про підготовку терактів на півострові. Усіх чотирьох утримують у СІЗО "Лефортово".

За версією слідства, вони входять у диверсійно-терористичну групу "Правого сектору", яка готувала теракти в Ялті і Севастополі, підрив пам'ятника Леніну, знищення об'єктів інфраструктури.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram