ГоловнаСуспільствоЖиття

Главу Люстраційного комітету викликали на допит

Кримінальну справу, за словами Єгора Соболєва, йому пообіцяв Сергій Пашинський

Главу Люстраційного комітету викликали на допит
Фото: www.dyvys.in

Активіст ініціативи "Воля" Єгор Соболєв, уповноважений Радою Майдану провести люстрацію, отримав запрошення від старшого слідчого з особливо важливих справ київської міліції прибути в дільницю для проведення процесуальних дій у кримінальному провадженні за фактами погрози суддям Верховного суду і захоплення будівлі Верховного суду.

Про це повідомили в ініціативі "Воля", пише УНІАН.

"Держава нарешті оцінила мої зусилля в очищенні судів. Старший слідчий з особливо важливих справ київської міліції Плюшкін надіслав мені на мейл виклик в дільницю", - повідомив Соболєв на своїй сторінці в Facebook.

"Я так розумію, мова йде про квітневу зустріч з нами "смотрящих" у судовій системі від Віктора Януковича. Тоді у них вистачило нахабства зібратися на так званий "з'їзд суддів" з метою перепризначити себе на посади. Ми їх переконали розійтися, а потім звільнили законом. Ще тодішній голова АП Сергій Пашинський пообіцяв мені кримінальну справу і порадив шукати адвоката. Що тут скажеш? Молодець, стримав слово", - йдеться повідомленні активіста.

Соболєв зазначив, що не має наміру прибувати в дільницю міліції для проведення слідчих дій, поки повістка йому не буде передана в установленому законом порядку.

Він також порадив слідчим зайнятися дійсно особливо важливими справами.

Нагадаємо, 7 квітня самооборона Майдану вивела делегатів з'їзду суддів України з приміщення Верховного суду України під крики "Ганьба".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram