ГоловнаСуспільствоЖиття

За один місяць три мандрівники проїдуть автомобілем майже 10 тисяч кілометрів по Україні

Українці відвідають 20 туристичних місць і оцінять їх за кількома критеріями

У Києві стартував проект "Знайдено в Україні", в рамках якого поетеса Лала Тарапакіна, фотограф Андрій Горб і художниця Іванка Яковина проїдуть через всю країну в пошуках нових місць для відпочинку. Про це LB.ua повідомили організатори проекту.

Лала Тарапакіна, Андрій Горб та Іванка Яковина перед подорожжю
Фото: "Знайдено в Україні"
Лала Тарапакіна, Андрій Горб та Іванка Яковина перед подорожжю

"Через обставини цього літа понад 4 мільйони українців не знають, де провести відпустку, - каже організатор проекту і мама трьох дітей Лала Тарапакіна. - Наша мета - запропонувати українським родинам альтернативні варіанти, знайти поєднання води, гір і всіляких пам'яток та позначити їх на новій туристичній мапі України".

Учасники проекту оцінять за 10-бальною шкалою кожну точку, яку відвідають, за співвідношенням ціна-якість, сервісом, інфраструктурою, розвагами і т.д., щоб допомогти людям вибрати відпочинок по кишені.

Всього з 18 червня по 18 липня мандрівники відвідають понад 20 місць: від узбережжя Азовського моря до околиць Кам'янця-Подільського, від озера Синевир до Актовського каньйону.

"Я об'їздив понад 40 країн світу: від США і Камбоджі до Англії та Швейцарії, знімав на замовлення Міністерств туризму Ізраїлю та Грузії, і при цьому ніколи не подорожував Україною, - зізнається Андрій Горб. - Але ця зима багато змінила в наших головах, в усвідомленні того, хто ми. Сьогодні я пишаюся тим, що я українець, і з нетерпінням чекаю початку мандрівки, щоб відкрити для себе і для всіх глядачів проекту нашу Батьківщину".

Знайдено в Україні
Фото: "Знайдено в Україні"
Знайдено в Україні

Приєднатися до проекту "Знайдено в Україні" можуть все охочі. Організатори пропонують надсилати фото цікавих туристичних місць на сайт findinukraine.com.ua або на сторінку "Знайдено в Україні" у facebook. Там також можна стежити за пересуванням мандрівників і читати їхні репортажі.

Самі учасники "Знайдено в Україні" представляють різні регіони України. Тарапакіна - уродженка Одеси, Горб - Кривого Рогу, а Яковина - Івано-Франківська.

"Для мене "Знайдено в Україні" - продовження дослідження теми дороги, якою я цікавлюся вже кілька років, - каже Яковина. - Крім того, це дуже патріотичний проект! Під час подорожі я зніматиму відео, яке згодом ми презентуємо як маленький п'ятихвилинний фільм про Україну для всіх, хто ще не знає, як прекрасна наша країна".

Як повідомлялося, Держагентство з туризму та курортів очікує скорочення потоку іноземних туристів в Україну у 2014 році до 20% у зв'язку з нестабільною політичною ситуацією в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram