ГоловнаСуспільствоЖиття

Зі 131 млн грн, які українці зібрали для армії, витрачено 16

Залишається питання належного забезпечення обмундируванням

Зі 131 млн грн, які українці зібрали для армії, витрачено 16
Фото: Макс Левин

Міністерство оборони України зі 131 млн грн, які були зібрані громадянами України на підтримку армії, витрачено 16 млн грн.

Про це повідомила глава Тимчасової слідчої комісії ВР з питань перевірки використання коштів, перерахованих на підтримку ЗСУ, і витрат держбюджету, спрямованих на потреби ЗСУ, Ірина Геращенко, повідомляє прес-служба "Удару".

"Міністерство оборони запевнило, що з ліками для українських військових, які постраждали під час бойових дій, проблем немає. Але залишається питання належного забезпечення обмундируванням", - сказала Геращенко.

У свою чергу директор департаменту фінансів Міноборони Іван Марко, якого цитує прес-служба партії, повідомив, що Міністерство використало 118 млн грн на закупівлю бронежилетів 4-го ступеня захисту, середня вартість якого становить 4 тис. грн.

За його словами, вже закуплено 4 тис. бронежилетів. Окрім того, понад 23 млн грн використано на закупівлю медикаментів для лікування поранених.

За словами Марка, кошти з благодійної допомоги використовуються за двома напрямками - на матеріально-технічне забезпечення військ та медичні препарати.

Представник Міноборони також розповів, що витрати на потреби оборони на 2014 р. у держбюджеті становлять 15,2 млрд грн, або 0,96% від ВВП. З них 13 млрд 683,8 млн грн із загального фонду й 1 млрд 473,6 млн - зі спеціальних фондів.

Нагадаємо, 2 червня Міністерство оборони оголосило тендер на закупівлю речей для Збройних сил України на зібрані за допомогою благодійності 111,1 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram