ГоловнаСуспільствоЖиття

Відновити водопостачання в Донецькій області наразі не вдається, - ОДА

Існує також ймовірність появи нових пошкоджень

Відновити водопостачання в Донецькій області наразі не вдається, - ОДА
Фото: www.esoligorsk.by

У Донецькій області наразі не вдається відновити водопостачання, пошкоджене під час бойових дій, тому в регіоні погіршується ситуація із забезпеченням населення водою.

Про це повідомили в департаменті з питань внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

Так, 19 червня за планом мав відбутися пробний пуск насосного агрегату на першому підйомі каналу "Сіверський Донець - Донбас", проте співробітники компанії "Вода Донбасу" не змогли потрапити на насосну станцію через бойові дії та перекриття доріг в районі селища Семенівки. Існує також ймовірність появи нових пошкоджень каналу і насосних станцій.

У Костянтинівці і Селідовому через слабкий тиск вода не завжди подається на верхні поверхи будинків.

У Волноваському районі становище залишається критичним, і з ініціативи райдержадміністрації проведено нараду з керівниками автозаправних станцій, підсумком якої стало надання (на 3 дні) пального для машин, які підвозять воду населенню.

У Красноармійському районі найбільш проблемною з водопостачання є Першотравнева сільрада, тут доставляють тільки технічну воду.

Нагадаємо, в результаті збройного протистояння на півночі Донецької області 3 червня пошкоджено другий Донецький водовідвід. Частково без води тоді залишилися мешканці Слов'янська, Костянтинівки, Дружківки і Краматорська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram