ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві пара сотень людей прийшли до Лаври в пошуках хресної ходи сепаратистів (ОНОВЛЕНО, ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ)

Націоналісти шукають учасників хресної ходи за мир, зокрема за "руській мір"

Близько двох сотень людей зібралися біля станції метро "Арсенальна" в Києві, щоб перехопити учасників оголошеної хресної ходи "проти війни та євроінтеграції". Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Більшість присутніх - націоналісти. "Губарєв пообіцяв, що 22 червня в Києві розпочнеться збройне повстання, і ось "ватники" організовують марш. Ми, патріоти, прийшли, щоб не дати їм його провести", - розповів LB.ua один з хлопців.

Хресна хода мала стартувати о 12:00 від Свято-Успенського собору Києво-Печерської лаври. Її учасники проти військових дій на Донбасі й інтеграції України "в чужу й ворожу нашому народу західну цивілізацію". "Україна - одна зі складових частин православної цивілізації та "руського міра", - заявили організатори акції.Також хресну ходу присвячено 73-й річниці початку Великої Вітчизняної війни.

ОНОВЛЕННЯ 11:50. Націоналісти йдуть від "Арсенальної" до Києво-Печерської лаври. Вхід у Лавру загородили бійці внутрішніх військ. Навколо багато міліції різних підрозділів. Міліцейське керівництво заявило, що ходи за "руський мір" не буде, тому що її учасників не випустять із Лаври.

Командує міліцією підполковник міліції Сергій Карандюк, добре відомий журналістам і столичним активістам - він неодноразово керував розгоном акцій протесту в Києві, зокрема побиттям учасників Врадіївського ходи на Майдані і розгоном Євромайдану 30 листопада. Через кілька днів після розгону Карандюк розповідав журналістові LB.ua, що тієї ночі учасники Євромайдану самі напали на міліцію, а міліціонери всього лиш ввічливо просили їх піти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram