ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін виділив постраждалим від вибуху будинку в Миколаєві по 10 тис. грн

Йдеться про вибух 12 травня

Кабмін виділив постраждалим від вибуху будинку в Миколаєві по 10 тис. грн
Фото: nikvesti.com

Кабмін виділив по 10 тис. гривень як допомогу потерпілим від вибуху в 10-поверховому будинку в Миколаєві 12 травня.

Про це йдеться в розпорядженні №573-р від 18 червня. Згідно з ним, матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових проблем отримає кожен постраждалий. Усього на ці потреби Кабмін виділив 2,15 млн гривень.

При цьому необхідні кошти скеровано із грошей, виділених на забезпечення тимчасового проживання осіб, які переселилися з аварійного будинку.

Нагадаємо, 12 травня в Миколаєві стався вибух у дев'ятиповерховому будинку по вул. Лазурній, 40. Загинуло 7 людей. Були зруйновані несучі конструкції з 8 по 10 поверхи третього і четвертого під'їздів, у яких мешкає 213 осіб. Раніше повідомляли про чотирьох загиблих і шістьох травмованих.

За даними МВС, вибух стався в результаті витоку газу, або через несправність якогось приладу, або через самогубство одного з жителів будинку.

Крім того, 9 червня близько 5:00 стався вибух у п'ятиповерховому житловому будинку за адресою вулиця Молодогвардійська, 28. Вибух стався на двох верхніх поверхах першого під'їзду будинку. Рятувальники знайшли під завалами тіло жінки. Повідомляли також про двох постраждалих і двох госпіталізованих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram