ГоловнаСуспільствоЖиття

Twitter не має наміру видаляти акаунти "Правого сектору"

Про відповідну домовленість раніше повідомив голова Роскомнагляду

Twitter не має наміру видаляти акаунти "Правого сектору"

Компанія Twitter спростувала повідомлення про те, що між соціальною мережею мікроблогів і російською владою досягнуто домовленість про видалення заборонених на території Росії акаунтів.

У понеділок голова Роскомнагляду Олександр Жаров повідомив, що відомство домовилося з Twitter про "видалення в найближчі кілька днів нових акаунтів визнаної в Росії екстремістською української організації "Правий сектор".

"Це стосується нових акаунтів "Правого сектору", які з'явилися у "Твіттері", і щодо яких до нас прийшли відповідні вимоги з боку Генпрокуратури. Ми домовилися з "Твіттером", що ці акаунти, а їх близько десяти, будуть в найближчі кілька днів видалені", - сказав Жаров.

Однак Twitter цю інформацію спростовує.

"Ця заява неточна, тому що ми не домовлялися видаляти акаунти", - повідомив портал BuzzFeed представник Twitter.

Про можливі санкції проти Twitter і Facebook за відмову виконувати вимоги з блокуванням заявив у середині травня заступник глави Роскомнагляду Максим Ксензов. За його словами, відомство легко може заблокувати закордонні соцмережі.

Ксензов у підсумку отримав догану від прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва, але вже через кілька днів після публікації його інтерв'ю Twitter уперше заблокував в Росії доступ до акаунту "Правого сектору".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram