ГоловнаСуспільствоЖиття

У табори біженців в Святогорську доставили 15 тонн гуманітарної допомоги

Вілкул вважає, що людям з Донбасу треба надати підтримку

У табори біженців у Святогорську доставили 15 тонн медикаментів і гуманітарної допомоги. Про це повідомила прес-служба колишнього віце-прем'єра Олександра Вілкула, який організував доставку.

Фото: Прес-служба Олександра Вілкула

Зокрема, продукти направлені в обласний дитячо-молодіжний комплекс "Перлина Донеччини", в дитячий заклад оздоровлення "Супутник" і в санаторний центр соціальної реабілітації "Смарагдове місто".

"Українці продовжують допомагати українцям. В цьому і проявляється єдність нашої країни. А ті, хто ділять народ на "бандерівців" і "сепаратистів", і є справжні вороги єднання України. Прості мирні жителі із зони конфлікту повинні відчувати, що вони не одні, що вони частина українського народу і що ми з ними. Сьогодні ми доставили в зону конфлікту чергову гуманітарну допомогу мирним жителям. Я особисто приїхав проконтролювати її розподілення. Ця робота буде продовжена. Таку адресну гуманітарну допомогу в зону конфлікту ми будемо відправляти регулярно", - сказав Вілкул.

24 червня фонд передав 10 тонн медикаментів і продуктів харчування Обласному центру екстреної медичної допомоги та Слов'янської центральної районної лікарні.

Повідомляється також, що організація вивезла з зони конфлікту в табори в Скадовську і під Кривим Рогом вже 137 дітей. У найближчий тиждень фонд має намір вивезти ще 250 дітей. Також планується надати підтримку випускникам з Донецької та Луганської областей, які надійдуть до ВНЗ, технікумів та ПТУ Кривого Рогу.

Нагадаємо, п'ятитисячне місто Святогірськ прийняло вже 20 тис. біженців із зони АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram