ГоловнаСуспільствоЖиття

Житель гуцульського села подарував "Айдару" особистий БТР

Бронемашина належала підприємцю з Прикарпаття

Житель села Пістинь Косівського району Івано-Франківської області Петро Третяк подарував свій особистий БТР батальйону "Айдар".

Про це повідомляє івано-франківське видання "Курс" з посиланням на депутата облради Юрія Романюка. "Він буде упакований бронежилетами, продуктами харчування та гуманітарною допомогою для військовослужбовців", - сказав депутат.

Фото: visty.in.ua

Третяк - місцевий підприємець, два роки тому він купив БТР на аукціоні в Хмельницькому. "Він повинен був йти на металобрухт, і мені стало його шкода. Я сказав, що куплю його, якщо будуть документи. Після цього мені зробили документи на 10 років за дорученням на право продажу. Оформили 2013 роком, хоча БТР виготовлений десь у 80-х роках", - розповів Третяк.

За його словами, в БТРі не було башти і в цілому він був у поганому стані. Підприємець відремонтував його, а коли почалися бойові дій на сході, вирішив віддати його силовикам. "Я через інтернет вийшов на Міністерство оборони України з пропозицією передати БТР батальйону "Айдар". Після цього заступник командира батальйону зв'язався з мером Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом", - сказав Третяк.

Фото: kurs.if.ua

Фото: kurs.if.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram