ГоловнаСуспільствоЖиття

Новий "голова уряду" ЛНР - російський піарник і лобіст

Баширов був PR-директором компанії "Ренова"

Марат Баширов, якого сьогодні призначили "головою уряду" самопроголошеної ЛНР, був старшим віце-президентом дочірньої компанії «Ренова» КЭС, а до цього - PR-директором «Ренови», повідомляє портал Hubs.

Засновник і основний власник "Ренови", яка об’єднує низку промислових активів Росії, - мільярдер Віктор Вексельберг, котрий посідає третє місце у списку російського Forbes зі статком $17,2 млрд.

"У компанії Баширов відповідав не тільки за зв’язки з громадськістю,а й за взаємини з владою" , – цитує видання PR – фахівця однієї з російських компаній.

На думку журналістів, Вексельберг після призначення Баширова ризикує потрапити під дію міжнародних санкцій через втручання Росії у внутрішні справи України.

До свого призначення в ЛНР Баширов кілька років пропрацював у компанії “Некоммерческое партнерство гарантирующих партнерств и энергосбытовых компаний”, яка займається лобіюванням інтересів учасників роздрібного ринку електроенергії в Росії.

Крім того, з 1997 по 2004 рік Баширов був гендиректором агентства "Имидж-контакт 18", що входить до найбільшої російської консалтингової групи "Имидж-контакт", - повідомляє видання. Засновника цієї групи Олексія Ситникова вважають одним з найкращих російських політтехнологів.

Як повідомлялося, керівник терористичної організації ЛНР Валерій Болотов сьогодні відправив "уряд" у відставку і призначив в.о. голови так званої "ради міністрів" Марата Баширова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram