ГоловнаСуспільствоЖиття

Акордеоніста Завадського засудили до 13 років в'язниці

Заслуженого артиста України визнали винуватим у педофілії

Акордеоніста Завадського засудили до 13 років в'язниці
Фото: job-sbu.org

Заслуженого артиста України, акордеоніста Ігоря Завадського засудили до 13 років в'язниці за розбещення неповнолітніх.

Вирок артистові оголосив у четвер суддя Подільського райсуду Києва Василь Бородій.

Суд установив, що з 2009-го по 2012 рік Завадський здійснював розпусні дії проти 11-14-річних хлопчиків, своїх учнів з музичних шкіл. Акордеоніст запрошував їх до свого дому, а також брав на відпочинок до Криму і здійснював інтелектуальне та фізичне розбещення дітей, зокрема задовольняв свою сексуальну пристрасть неприродним шляхом, демонстрував їм порнофільми.

Музиканта визнали винним за ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним шляхом), ст. 156 (розбещення неповнолітніх) і ст. 302 (звідництво) Кримінального кодексу.

Співучасником цих злочинів визнали адміністратора Завадського Андрія Бригида, якого суд засудив до 7 років в'язниці. Ще один співучасник - Андрій Бойко - засуджений до 3 років обмеження волі.

Сам підсудний свою провину повністю заперечує, а деякі потерпілі не вважають себе постраждалими і заявляють про фальсифікацію матеріалів справи.

Дані судово-медичних експертиз констатують наявність у всіх постраждалих ушкоджень, можливо, отриманих під час сексуального контакту з обвинуваченим. Термін відбуття покарання датують моментом затримання акордеоніста, з березня 2012 року.

Сам Завадський називає свою справу сфальсифікованою. "Повністю сфальсифікована справа, яку замовив мій колега... Колегу звати Ян Табачник", - заявив засуджений, пообіцявши подати апеляцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram