ГоловнаСуспільствоЖиття

Мери просять припинити політичну розправу над Поповим

Голови висловлюють сумнів щодо звинувачень на його адресу

Мери просять припинити політичну розправу над Поповим
Фото: klichko.org

Близько сотні міських і сільських голів підписали лист на захист екс-глави КМДА Олександра Попова, який асоціація міст України напередодні направила президенту і генеральному прокурору.

У своєму листі міські керівники висловлюють стурбованість щодо ситуації, яка склалася навколо розслідування справи про побиття студентів в ніч проти 30 листопада минулого року.

"Напрошується висновок, що проходить процес призначення покарання, а не розгляд по суті та притягнення до відповідальності об'єктивно існуючих винуватців тих подій", - йдеться в листі.

Як зазначається у зверненні, мери знають Попова як порядну і відповідальну людину і висловлюють сумнів щодо звинувачень на його адресу.

"Ми, мери, з власного досвіду знаємо, що жоден глава міста не має повноважень з управління та підпорядкування органів внутрішніх справ. Тому голова КМДА не міг давати якісь вказівки правоохоронцям", - зазначають підписанти.

Вони також підкреслюють, що як ніколи, в українському суспільстві повинен бути об'єктивний підхід, об'єктивна оцінка дій, а не зухвале, грубе приниження людини.

"Наша заява не є спробою втрутитися в судовий процес, а максимально об'єктивно, неупереджено, без політичної заангажованості, розглянути цю важливу для суспільства справу і продемонструвати величезне бажання мати правову державу Україна", - йдеться в листі.

Як повідомляли, Печерський райсуд Києва 2 березня обрав для екс-глави КМДА Олександра Попова запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, але заборонив виїзд за кордон.

Нагадаємо, наприкінці лютого Генеральна прокуратура відновила розслідування проти цих осіб, але змінила класифікацію інкримінованих злочинів, зокрема, тепер вони підозрюватимуться не в перевищенні службових повноважень, а в перешкоджанні проведенню мирних акцій протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram