ГоловнаСуспільствоЖиття

У Костянтинівці виявили цех з виробництва фугасів

Знайшли протитанкові міни і небезпечні хімічні речовини

У Костянтинівці виявили цех з виробництва фугасів
Фото: МВД Украины

Співробітники міліції виявили в приміщенні колишньої психлікарні Костянтинівки Донецької області цех з виготовлення саморобних вибухових пристроїв.

Правоохоронці вилучили не тільки протитанкові міни і фугаси, а й небезпечні отруйні хімічні речовини, повідомляє прес-служба МВС.

Фото: МВС України

"Знешкоджено понад 40 кг аміачної селітри, 100 кг сірки, більше 150 л різних їдких кислот і лугів, 20 кг пудри алюмінієвої, пристрої для дроблення хімічних речовин, замітки з пропорціями хімічних речовин для виготовлення вибухівки, пакети фасовані з маркуванням "отруйна речовина: небезпечно для життя" радянського виробництва, близько сотні скляних колб з ртуттю, червоний фосфор, перманганат калію, дихлористий калій, колби з гліцерином, а також інші небезпечні та отруйні хімічні речовини і сполуки", - йдеться в заяві.

Фото: МВС України

Під час перевірки фахівці встановили, що зловмисники, використовуючи зазначені речовини, могли виготовити більше 300 кг вибухівки (фугасів), а також мали можливість виготовляти хімічну зброю, яку надалі могли використовувати при проведенні терактів.

Фото: МВС України

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ст. 263 КК України "незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".

Нагадаємо, раніше на дачі народного депутата від Компартії України Спиридона Кілінкарова в селі Стуколова Балка в Луганській області знайшли зброю, яка зберігалася в собачій будці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram