ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна доведе в міжнародних судах, що Росія причетна до збитого "​​Боїнга", - СБУ

Разом із міжнародними експертами Україна зможе зібрати достатньо доказів

Україна доведе в міжнародних судах, що Росія причетна до збитого "​​Боїнга", - СБУ
Фото: ЕРА/UPG

Україна ще не має всіх доказів причетності Росії до катастрофі з Boeing 777 малайзійських авіаліній, але скоро їх буде достатньо.

Про це заявив керівник департаменту контррозвідки СБУ Віталій Найда в ефірі ТСН.

"У нас зараз багато оперативної інформації, ми її отримуємо і перевіряємо. Взаємодіємо з іноземними партнерами, ФБР, фахівцями з Голландії, Польщі. Партнери з Великобританії та зі США вже на під'їзді", - зазначив Найда.

Окрім того, представник СБУ запевнив, що разом із міжнародними експертами Україна зможе зібрати достатньо доказів, щоб довести в міжнародних судах причетність Росії до збитого літака.

"Ми доведемо, що в Україні - не громадянська війна, а терористична діяльність, спровокована Росією", - наголосив він.

Зокрема, Найда повідомив, що сьогодні вже є неспростовні дані того, що установки, з яких збили Boeing 777, постачили з Росії, їхній екіпаж теж.

Нагадаємо, що раніше держсекретар США Джон Керрі заявив, що зброя, з якої збили пасажирський "Боїнг", потрапила до терористів із Росії.

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збили позавчора на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. У результаті авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram