ГоловнаСуспільствоЖиття

Серед бойовиків на сході був житель Великобританії

Донецьких сепаратистів підтримував латвійський британець-комуніст

Британські ЗМІ повідомляють, що серед бойовиків на сході України був британський латиш Айо Бенес, комуніст і представник Націонал-більшовицької партії Росії.

За даними Daily Mail, Бенес довго жив у Лондоні, навчався в Університеті Біркбек, працював на реконструкції термінала в аеропорту "Хітроу".

Фото: facebook.com/beness.aijo

Однак у березні під час кримських подій він приїхав на півострів допомагати "зеленим чоловічкам". У травні його затримали на українському кордоні і видворили з країни до Великобританії. "Я був частиною сил самооборони в Криму. У мене була військова форма та зброя. Але я жодного разу не стріляв і нікому не заподіяв шкоди. Я ніколи нікого не вбивав, я просто стояв на нічних чатах біля військових об'єктів, моїм завданням була охорона порядку", - розповів Бенес виданню.

Фото: facebook.com/beness.aijo

Незабаром після депортації він повернувся, але вже на Донбас, де приєднався до бойовиків. Наприкінці минулого тижня його помістили під домашній арешт у Латвії як учасника збройного заколоту, повідомляє Mirror.

"Я не за Путіна і не член його партії. Я комуніст, але підтримую деякі дії буржуазного російського уряду, коли вони протистоять агресії і підтримують визвольні рухи. Як у Грузії - зараз Осетія і Абхазія незалежні. Як у Криму. Але я проти капіталізму, я підтримую соціалізм, як СРСР", - цитує Бенеса Daily Mail.

Фото: facebook.com/beness.aijo

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram