ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін поклав на Мусія особисту відповідальність за зрив програми вакцинації

Міністерство не провело тендерів для закупівлі вакцин, незважаючи на наявність грошей

Кабмін поклав на Мусія особисту відповідальність за зрив програми вакцинації
Фото: www.dyvys.in

Кабмін України поклав на міністра охорони здоров'я Олега Мусія персональну відповідальність за зрив програми закупівель лікарських засобів, медичних імунологічних препаратів (вакцин), виробів медичного призначення.

Як повідомляє прес-служба уряду, Кабмін звернувся до Генеральної прокуратури і доручив Міністерству внутрішніх справ і Нацагентству з питань держслужби перевірити причини непроведення у встановлені законом терміни відповідних тендерних закупівель.

Зазначають, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк неодноразово доручав міністрові охорони здоров'я організувати і провести тендерні закупівлі лікарських засобів, вакцин, виробів медичного призначення. Однак незважаючи на наявність необхідного бюджетного фінансування, ці процедури міністерство Мусія не провело.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Віталій Ярема повідомив про перевірку прокуратурою діяльності міністерств і відомств, серед яких і Міністерство охорони здоров'я. При цьому Ярема уточнив, що особливу увагу приділятимуть діяльності нового керівництва цього міністерства. "Потрібно притягнути до відповідальності тих людей, які зловживають владою, розкрадають бюджет. Побачите результати", - сказав Ярема.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram