ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти зажадали від Порошенка реабілітувати політв'язнів

Людей, які перебувають у розшуку з часів Януковича, заарештовують просто в зоні АТО

Активісти Комітету визволення політв'язнів провели сьогодні під будівлею Адміністрації президента акцію з вимогою реабілітувати осіб, які зазнали політичних переслідувань.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"Ми розуміємо, що зараз у Петра Порошенка багато справ на сході, в країні війна і всі сили йдуть на боротьбу з терористами. Проте звільнення політв'язнів - це перше, що повинен був зробити президент на своїй посаді", - заявив Микола Кохановський, координатор Комітету з визволення політв'язнів.

За словами активістів, зараз під вартою залишаються політв'язні Ярослав Левенець, Адам Осмаєв, Віктор та Ілля Ребікови, Віталій Тельнов, Олександр Канцедайло, Артем Дериглазов, Віталій Кадничанський, Лесь Черняк, Григорій Гульвиченко, Сергій Онищенко, Юрій Симоненко, Василь Динилов та інші.

Також активісти заявили, що політпереслідуваних заарештовують просто під час АТО на сході.

"Деяких хлопців-добровольців у складі Нацгвардії і добровольчих батальйонів заарештовують просто в зоні АТО за користування зброєю. А деякі перебувають у розшуку ще з часів Януковича", - зазначив Кохановський.

Нагадаємо, що цього дня під Адміністрацією президента пройшла акція луганчан з вимогою якнайшвидше звільнити їхнє місто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram