ГоловнаСуспільствоЖиття

Волонтер розповів подробиці прориву 79-ї бригади з оточення терористів

Поранених десантників доставили в Миколаївський військовий госпіталь

Волонтер розповів подробиці прориву 79-ї бригади з оточення терористів
Фото: nikvesti.com

Раптовий прорив колони українських бронетранспортерів на нульовому кілометрі вздовж кордону з Російською Федерацією в Донецькій області дозволив вивести з оточеного терористами району 75 тяжкопоранених солдатів.

Подробиці операції розповів засновник Фонду допомоги країні «Крила Фенікса» Юрій Бірюков, пишуть "НикВести".

За його словами, він разом із вищим офіцерським складом 79-ї окремої аеромобільної бригади шукав вихід із ситуації з пораненими солдатами, які 7 діб перебували під постійним ракетним, мінометним і танковим вогнем у кільці бойовиків.

"Основна біда полягає у двох речах: всі ці операції не можна узгоджувати зі штабом АТО, тому що вони моментально зіллють інформацію. Якби, Господи помилуй, ми розповіли, як і куди ми їдемо, нас би, напевно, сьогодні тут не було", - каже Юрій Бірюков.

Волонтер повідомив, що зараз український кордон з Росією ніким не контролюється. На території Луганської області є зона від 80 до 100 кілометрів, де взагалі нікого немає - відкрита місцевість. Тож українським солдатам доводиться виконувати функцію прикордонних військ.

Інакше, каже він, неможливо буде блокувати пересування військової техніки з території Російської Федерації.

Юрій Бірюков також розповів, що на власні очі бачив, як з території Росії по українських позиціях завдають ударів системами залпового вогню.

"Втрати щодня, люди гинуть щодня, техніку втрачаємо щодня. І їх довбуть відверто з російської території все сильніше і сильніше. У мене на очах, з російської території", - каже Бірюков.

Ситуацію з тим, що українських військових оточили терористи, він пояснив взяттям під контроль бойовиків населеного пункту Амвросіївка, який раніше був тилом для сил АТО.

Раніше повідомлялося, що поранених десантників, яким вдалося вибратися з кільця російських терористів, доставили в Миколаївський військовий госпіталь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram