ГоловнаСуспільствоЖиття

Командир терористів підтвердив, що у них була установка "Бук"

Київ спровокував використання "Бука" проти авіації в зоні конфлікту, вважає терорист

Командир терористів підтвердив, що у них була установка "Бук"
Александр Ходаковский
Фото: reuters.com

Командир угруповання бойовиків "Восток" Олександр Ходаковський, який раніше очолював "Альфу" в Донецьку, визнав, що у бойовиків був зенітно-ракетний комплекс "Бук" на момент падіння лайнера "Малайзійських авіаліній".

Про це Ходаковський розповів в інтерв'ю Reuters, пише видання "Новое время".

"Я знав, що "Бук" йшов з Луганська. В той момент мені сказали, що "Бук" з боку Луганська йде під прапором "ЛНР". Про цей "Бук" я знаю, я чув. Я думаю, що його повернули, тому що про це я дізнався в той момент, коли почув, що сталася ця трагедія. Швидше за все, його повернули для того, щоб знищити докази присутності", - заявив терорист.

Він вважає, що Київ спровокував використання цієї зброї проти авіації в зоні конфлікту.

Він зазначив, що не знає точно, звідки на підконтрольній терористам території взявся "Бук", але не виключив його російського походження.

"Росія могла надати цей "Бук" під якісь абсолютно локальні завдання. Я зацікавлена сторона, я "терорист", я сепаратист, ополченець. Я, в будь-якому разі, змушений обілити ту сторону, яку я представляю, навіть якщо я можу думати інакше, говорити інакше і ставитися до цього інакше. Це завдає мені певного душевного дискомфорту", - підсумував колишній СБУшник.

Нагадаємо, після авіакатастрофи група "Інформаційний опір" оприлюднила фото колони російських терористів, яка у четвер удень перевозила ЗРК "Бук" до місця стрільби по малайзійському авіалайнеру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram