ГоловнаСуспільствоЖиття

До оточеної 79-ї бригади десантників прийшло підкріплення

Заступник командира батальйону зміг вивести ще одну партію бійців

До оточеної 79-ї бригади десантників прийшло підкріплення
Архивное фото
Фото: Макс Левин

У миколаївській 79-й окремій аеромобільній бригаді, яку оточено під Маринівкою на Донбасі, провели часткову ротацію.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів заступник командира батальйону Семен, який днями вивів з оточення більш ніж 100 бійців.

За його словами, позиції, на яких розміщено бригаду, почали обстрілювати в ніч із 15-го на 16 липня. 21 липня він самостійно прийняв рішення виводити поранених бійців з оточення. Сам Семен при цьому був двічі контужений.

Сьогодні, за його словами, прийшла заміна для військових.

"Прийшло підкріплення. Ну, це не зовсім підкріплення - радше заміна поранених і контужених. Заміна потрібна, тому що за такий період часу, коли тебе довбають артилерією, мозок перетворюється на кисіль. Це нестерпно, я по собі знаю. Тож заміна була просто необхідна. Заміну провели, там зараз свіжі сили. Я дуже сподіваюся, що хлопці утримають цю точку, вона мені дорога. Якби не ця висота, то було б усе набагато гірше в тому регіоні", - зазначив заступник командира батальйону.

Нагадаємо, 21 липня Семену вдалося вивести з оточення 75 осіб. Серед них були поранені та контужені, втомлені тижневим обстрілом з танків, мінометів і "Градів". Їх доправили в Миколаївський військовий шпиталь.

Сьогодні заступник командира батальйону зміг вивести з оточення ще одну партію бійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram