ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна видворила журналіста Russia Today

Грехему Вільяму Філліпсу заборонили в'їзд в Україну терміном на 3 роки

Україна видворила журналіста Russia Today

Співробітники Служби безпеки України затримали і примусово повернули за межі України журналіста телеканалу Russia Today Грехема Вільяма Філліпса, підданого Великобританії.

Про це повідомили в прес-центрі СБУ, пише Укрінформ.

"Журналіста опитали і оголосили рішення про примусове повернення за межі України із забороною в'їзду на її територію строком на 3 роки в інтересах державної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності", - розповіли в спецслужбі.

Нагадаємо, Грехем, якого затримали в Донецьку, протягом останніх кількох місяців співпрацював з російськими телеканалами, зокрема Russia Today, які сприяють поширенню сепаратизму і тероризму, а також проводять антиукраїнську пропаганду.

Офіційна заява прес-служби СБУ з'явиться незабаром.

Нагадаємо, 23 липня на сайті російського каналу Russia Today з'явилося повідомлення про те, що британець майже добу не виходить на зв'язок з московською редакцією. При цьому остання звістка від нього надійшла з Донецького аеропорту, куди він поїхав не за редакційним завданням, а з власної ініціативи. Журналіст тоді повідомив, що аеропорт обстрілюють. Потім з його телефону надійшло СМС-повідомлення: "All| is fine". Більше на зв'язок Філліпс не виходив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram