ГоловнаСуспільствоЖиття

Сьогодні відзначається День хрещення Київської Русі

Відбудуться урочисті богослужіння

28 липня, у день пам'яті святого рівноапостольного великого князя Володимира весь український народ відзначає День хрещення Київської Русі-України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби УПЦ КП.

З цієї нагоди у Володимирському патріаршому кафедральному соборі (вул. Шевченка, 20) відбудуться урочисті богослужіння. Божественна літургія розпочнеться о 10 годині. Богослужіння очолить Патріарх Київський Філарет, у співслужінні єпископату і духовенства Київського Патріархату. Окрім того, від Володимирського собору до пам'ятника святому Володимиру відбудеться Хресна хода. "Запрошуємо взяти участь у богослужінні та Хресній ході всіх, зокрема, віруючих УПЦ Московського Патріархату", - йдеться у повідомленні УПЦ КП.

Як повідомляють "Українські новини", близько 1 тис. прихожан та 100 священнослужителів Української православної церкви Московського патріархату станом на 09:40 беруть участь у божественній літургії у Києво-Печерській Лаврі з нагоди Дня хрещення Русі. Служба розпочалася близько 9:00. З нагоди заходу охорону на території Лаври посилили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram